Дирк Пергот поема поста от Петър Сеферов Транспортният министър смени управителя

...
Дирк Пергот поема поста от Петър Сеферов Транспортният министър смени управителя
Коментари Харесай

Пак смениха директора на ДППИ – за първи път чужденец ще управлява предприятието

Дирк Пергот поема поста от Петър Сеферов

Транспортният министър смени шефа на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ).  Дирк Пергот е новият общоприет шеф на структурата, оповестиха от министерството.

Той е назначен със заповед на министъра на превоза и известията до провеждането на конкурс за длъжността. Държавното дружество, което дава отговор за ръководството и поддържането на българските пристанища, за първи път се оглавява от задграничен жител. Това е част от политиката на министър Георги Гвоздейков за професионализация в ръководството на държавните активи, като водещият принцип при избора на управителния орган е опитът и експертизата в съответната област, показват още от министерството.

Пергот е белгийски жител и има над 20-годишен опит в ръководството на пристанища и пристанищни интервенции. Ръководил е планове на пристанищата в Антверпен (Белгия), Гданск (Полша), Александруполис (Гърция), Кавала (Гърция), както и в българските портове Варна-Запад и Белослав. Има богата експертиза в развиването на започващи компании, стратегическо обмисляне, търговия, превоз и логистика. Заемал е управителни позиции в интернационалните компании като Euroports Group, Van Moer Logistics, ADM - Amylum Group, и други

Дирк Пергот има магистърска степен от Ghent University, Белгия, и специализация за ръководство на пристанища (капитан на пристанище) в LLyod’s Maritime Academy, Лондон. Владее свободно британски, нидерландски, български, френски и немски език, се показва още в информацията.

Пергот би трябвало да замести Петър Сеферов, който бе назначен на поста през ноември 2022 година -  по време на служебното държавно управление на Гълъб Донев. Към момента промяната не е отразена в Търговския указател.

Отстраняването на Сеферов може да провокира недоволство в болшинството в Народното събрание, сподели изследване на „ Флагман “. Коментира се, че една от партиите, подкрепящи държавното управление, не е удовлетворена от промяната на шефа. Не е изключено и тя да бъде обжалвана в съда. 

Това е шеста промяна на шефа на ДППИ за последните три години. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР